placeholder

XII edició (2010)

Juventudes Musicales  de Vinaròs reemprende este año un concurso que, después de doce ediciones,  tiene ganado un merecido respeto y renombre entre los músicos y jóvenes intérpretes.

Si la pasada edición casi puso a prueba nuestro esfuerzo, este año decidimos asumir totalmente la organización del XII CONCURSO DE MUSICA DE CÁMARA “CIUTAT DE VINARÒS” con nuevos ánimos y entusiasmo y con la confianza que se cumpla nuestro objetivo y deseo al convocarlo que no es otro que  dar una plataforma de salida a nuevos grupos de músicos y jóvenes intérpretes.

Desde esta asociación os invitamos y animamos a participar en el XII CONCURSO  DE MUSICA DE CÁMARA “CIUTAT DE VINARÒS”.

CONVOCATORIA

El XII Concurs de Música de Cambra "Ciutat de Vinaròs" es va celebrar els dies 5, 6 i 7 de novembre de 2010 a l'Auditori Municipal Ayguals d'Izco

GUANYADORS

PRIMER PREMI                      QUARTET GERHARD    Vic 

                                                    Judit Bardolet Vilarò          violí   

                                                    Lluís Castany Cochs           violí 

                                                    Miquel Jordà Saún            viola

                                                   Jesús Miralles Roger       violoncel

SEGON PREMI       QUARTET DE FLAUTES MUSOR Alacant

                                           Laia Bobi Frutos                          flauta 

                                          Gemma Corrales Argumánez       flauta

                                           Ekaterina Ryzhova                        flauta

                                           Eva Mª Thonemann                      flauta

TERCER PREMI                      DUO RENNWEG     Vic 

                                                   Joel Bardolet Vilaró,          violí 

                                                   Antonia Valente                 piano

MENCIÓ D'HONOR                QUARTET TETRAUK    Madrid 

                                            Josep Molina Secall                 violí 

                                             Ignacio Ramal Viejo                  violí 

                                             Teresa Segura Martínez        violoncel 

                                              David Tejeda Ramos                 viola

MEMBRES DEL JURAT

CARLES COLL I COSTA
Director de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, de L’Orquestra Filharmònica de l'Orquestra de Catalunya i Codirector de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC).
Nascut a Figueres (Alt Empordà), va cursar els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música del Liceu i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Des de l’any 1983 i fins el 1986 va portar a terme la Campanya de pedagogia musical “El piano a l’abast” amb la qual va visitar més de 130 poblacions de Catalunya.
A partir de 1988 inicia les gestions que hauríen de desembocar el 19 de novembre de 1989 en la presentació de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, de la qual ell n’és el fundador i director titular des de l’inici ara fa més de 20 anys. Com a compositor ha dut a terme una intensa activitat que es concreta en la “Suite del Mars del Sud”. L’any 2002, l’Ajuntament de Figueres dins els actes commemoratius del centenari del naixement poeta Carles Fages de Climent li va encarregar que fes la música per il·lustrar la posada en escena de la “Balada del Sabater d’Ordis”, espectacle multimèdia que es va portar de gira per tot Catalunya i que també es va presentar al Palau de la Música Catalana.
El CD “Figueres, ciutat mare de la sardana”, inclou la sardana “Figueres” de la qual n’és l’autor. Cal destacar també el conte musical “L’Estel Passarell” que amb text de Mª Àngels Gardella, il·lustracions de Joan Antoni Poch i música de Carles Coll, esdevé un interessant detall descriptivista i una mostra de les possibilitats sonores d’una orquestra de corda molt formativa i adreçada bàsicament a la mainada. Aquest conte s’ha interpretat a Catalunya, l’Estat espanyol i a Bulgària en les seves llengües respectives.
És autor de les orquestracions de les obres dels compositors Josep Serra, Albert Cotó i Josep Blanch i Reynalt que configuren el tercer CD de l’OCE, Valsos i Danses Vuitcentistes. En motiu de la inauguració l’any 2009 del Retaule de l’Església de Bàscara, obra de Josep Ministral, va compondre la “Suite El Crist del Fluvià”, amb texts de Josep Valls.
Ha estat convidat a dirigir prestigioses orquestres. El 2007 va rebre el Premi d’Acció Cívica que atorga anyalment la Fundació Lluís Carulla.

JOSÉ RAMÓN RENOVELL I RENOVELL
Neix a Alboratxe, (València).
Inicia els seus estudis musicals a la Sociedad Instructivo Musical “La Primitiva” d’aquesta població.
Cursà estudis de Percusió, Piano, Armonia, Contrapunt, Fuga, Composició i Direcció d’Orquestra als Conservatoris de València, Madrid i Barcelona.
Dels seus professors, destacar a D. José M.ª Cervera Lloret, D. José Mª. Cervera Collado, Dñª. Enriqueta Navarro García i D. Juan García Iborra. Ha assistit als cursos de Direcció d’Orquestra a l’Academia Musicale Chigiana de Siena (Itàlia), durant els anys 1986 i 1987, amb els mestres Carlo María Giulini i Guennadi Rozhdestvensky. També ha assistit als Cursos de Direcció d’Orquestra impartits pel mestre D. José M.ª Cervera Collado a Alacant, Castelló, Cullera, Vinaròs i Alboratxe.
Director de la Coral “García Julbe” de Vinaròs, amb la que ha actuat per Espanya i Europa, com a Mannheim, Colònia (Alemanya) i Budapest (Hungria).
És director de la Banda de Música de la Sociedad Musical “La Alianza” de Vinaròs, de l’“Escola de Música” i de la Jove Orquestra “La Alianza”. Tambié és professor de secundària de l’Institut “Ramón Cid” de Benicarló.

SANTIAGO CASERO ALCAÑIZ
Neix a València, sa mare l’inicia en la música. Finalitza els seus estudis amb les màximes qualificacions i premi d’honor de final de carrera. Master d’Estètica i Creativitat Musical de la Universitat de València.
Continua la seva formació a l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, “Scuola di Musica” en Florència (Italia) i Viena (Austria) i segueix en contacte permanent amb músics de prestigi internacional. Ha estat becat, en diverses ocasions, pel Ministeri de Cultura, Generalitat Valenciana i la “Rudolf Serkin Foundation”.
Ha estat guardonat amb cinc premis nacionals i ha actuat com a solista, solista amb orquestra i en agrupacions camerístiques a Espanya, França i Itàlia.

JORDI GALLÉN I SIMÓ
Va realitzar els estudis superiors de violoncel amb Amparo Lacruz al C. S. M. del Liceu.
Ha format part de nombroses agrupacions cambrístiques; entre les quals destaquen el Duo Sancho-Gallén, amb el que va ser convidat a inaugurar el XIII Festival Isaac Albéniz, i el Quartet Delarc, amb el que ha estat guardonat amb el primer premi en el II Concurs “Acordes”, Fundación Caja Madrid, i el XVI Concurs “Podiums” de Sant Joan de Vilatorrada, així com el segon premi del Concurs de Cambra de Barcelona de 2008. Actualment és professor de música de cambra al Conservatori de Vila-seca.

JORDI MORA
Director nascut a Barcelona, va fer els primers estudis musicals al Conservatori Superior de Música. A Alemanya es graduà a la Hochschule für Musik de Würzburg com a oboista, i es llicencià en musicologia, filosofia i indologia a la Universitat de Munic, amb la tesi “L´estructuració de les funcions verticals a l´instrumentació de l´obra simfónica de Beethoven”.
Estudia direcció orquestral i fenomenologia de la música amb Sergiu Celibidache, participant en nombroses classes magistrals i cursos de direcció a la Universitat de Mainz, a Munic amb la Münchner Philharmoniker, a més d’altres cursos a Trier, Londres, Stuttgart i París.
Ha estat director titular de la Münchner Camerata, de l’Orquestra Simfònica del Vallès i de l’Orquestra Nacional de Grècia.
Com a director convidat ha dirigit a Alemanya, l´Estat espanyol, França, Itàlia, Rumania, Rússia, els EUA i a l´Amèrica del Sud, , orquestres com l’ Orquestra Nacional d’ Argentina, l’Orquestra de la Ràdio i Televisió de Grècia, la Filharmònica de Minsk, l’OBC, l’Orquestra Simfònica de Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica de Castilla y León, la Simfònica de València, entre d’altres.
El seu repertori va de l´època barroca fins a nombroses estrenes, especialment d´autors espanyols i argentins.

Ha estat membre del jurat de diversos concursos internacionals (Mitroupoulos, Tàrrega).
Realitza una àmplia tasca pedagògica, especialment a l’Estat espanyol , Suïssa, Alemanya, Noruega i Argentina. El 2003 va ser nomenat professor de direcció orquestral de l’Escola Superior de Música de Catalunya.
Actualment és director de l’Orquestra Simfònica Segle XXI i de la Bruckner Akademie Orchester a Munic,
orquestra amb la que està realitzant la integral de l’obra simfònica d’aquest compositor.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR